30 sausio, 2007

imkite mane ir matykite...

...Dar prieš kelias savaites net nemaniau, kad galėsiu internetu kalbėtis, tuo pat metu ir pašnekovą matydamas ir save on line transliuodamas... Visai atsitiktinai pagalvojau, kad jei ne dabar, tai tada nežinia kada... Dar impulsą suteikė keli draugai ir naujos internetinės pažintys, tarp jų ir iš už Atlanto...


...Šitaip šalia monitoriaus atsirado toks į akies obuolį panašus daiktas, visas viduje elektronikos prikimštas... Iškart prisiminiau Orwelo "Didijį Brolį" - ši akis gana tobulai mato, gali filmuoti ir fotografuoti (visai neblogomis rezoliucijomis). Bet nuostabiausia - ji išmokyta sekti šeimininko galvos ir kūno judesius, kraipydama savo vyzdį į visas puses, į šonus, aukštyn ir žemyn... Žinoma, galima tokios videoglobos atsisakyti, vietoje savęs pasiūlant matyti kokį nors paveiksliuką ar net pieštą snukutį, kartojantį originalo judesius ir net mimiką.

...Šis elektroninis stebėtojas yra iš Logitech šeimos ir pasivadinęs QuickCam Sphere MP. Savo įpročius stebėti ir šnipinėti jis, be abejo, paveldėjo iš savo palubėse kabančių giminaičių bankuose ir supermarketuose... Ką gi, kai pasirenku pašnekovą (ar kai jis skambina man), nematau reikalo slėptis nuo jo. Belieka tik susišukuoti vis retėjančią ir nuolat išsidraikiusią ševeliūrą arba pelės paspaudimu pasiūlyti Didžiajam Broliui stebėti mano paukštį, čia pat greta vaikštinėjantį ir turbūt svarstantį, iš kur išdygo šis keistas vienakojis ir vienaakis konkurentas.
..

žymės: , ,