30 gegužės, 2006

sveiki, apsilankiusieji...


Posted by Picasa...Per penkis mėnesius, praėjusius, kai sutvėriau šį puslapį, iki šios dienos čia buvo apsilankyta daugiau nei 1100 kartų (taip šiandien rodo skaitiklis). Tačiau skaitiklis fiksuoja naują lankymą ir tada, kai aš pats atsidarau šį puslapį ar jį redaguoju. Todėl pasitelkiau SiteMeter ir StatCounter skaitiklius, kurie tiksliai pateikia visus tinklapio lankymo parametrus. Taigi, minėtu laikotarpiu, neskaitant apsilankymų iš Lietuvos, buvo 282 vizitai - iš visų pasaulio kontinentų (žemėlapyje nurodomi paskutiniojo šimto apsiankiusių taškai). Vien per gegužės mėnesį - 521 vizitas, tarp jų 195 iš kitų kraštų. Iš Lietuvos internautų šį puslapį dažniausiai pasižiūri mano draugai, pažįstami ar giminaičiai, tarp kurių nedaug interneto mėgėjų. Abi programėlės paslaugiai pateikia įspūdingą informacijos kiekį apie lankytojus - jų valstybę, apskritį, miestą, tikslų puslapio atidarymo ir uždarymo laiką, kokie "postai" (įrašai) ir kiek laiko buvo žiūrimi, kokios papildomos nuorodos buvo atidaromos ir pan. Pateikiami ir lankytojo domeno bei IP adresai, jo nuosavo tinklapio URL (jeigu jį skelbia savininkas) - galima iškart patekti į apsilankiusio tinklapį. Taip pat parodoma (lentelėmis ir diagramomis), kokia vidutinė apsilankymo trukmė, kiek vidutiniškai kartų per dieną (savaitę, mėnesį, metus) buvo atidaromas tinklapis. Skelbiami ir svečio kompiuterio duomenys: operacinės sistemos ir naršyklės tipai, monitoriaus rezoliucijos, net spalvų gylio parametrai bitais (nenumanau, kam to reikia?). Dar nurodoma ir laiko juosta - pagal ją galima identifikuoti vizituojančio geografinę zoną.
...Iš viso šito žinojimo iš tiesų beveik jokios naudos. Pradžioje buvo smalsu sužinoti, kas ir iš kur čionai užklysta. Gal ir smulkmena, tačiau malonu, kai tavo puslapį kas nors ne tik atsitiktinai pastebi, bet ir pasižiūri, paskaitinėja. Deja, komentarų beveik niekas nepalieka, - nelietuviai vis tiek nesupranta teksto, o tautiečiai gal labai neturi laiko ar pernelyg tingūs... O juk galėtų palikti nebūtinai teigiamą atsiliepimą. Manau, jie tiesiog nemato reikalo komentuoti to, kas jų galbūt aplamai nesudomino...
...Kas žino, kas žino? - kaip daktarui Vatsonui sakydavo Šerlokas Holmsas...


žymės:

2 Comments:

Anonymous Anonimiškas said...

sveiki. mano bloga draugai paskaitineja pries miega, bet komentarus atsiuncia pastu:))) jums komentara buvau palikusi pas save, bet greiciausiai negrizote pasiziureti, o siandien dar papildziau.
jokiu budu nemanykite, kad esate ikyrus, nes jusu "ikyrumas", man labai malonus. dabar siek tiek keiciasi mano gyvenimas ir man labai pagelbetu jusu nuomone naujausiu mano klausimu. aciu, jei sugalvosite apsilankyti.

birželio 01, 2006 7:30 popiet  
Blogger algimantas said...

Dėkoju VenusOfAir, džiaugiuosi, galėdamas pabendrauti,- keliauju į Jūsų puslapį...

birželio 02, 2006 11:53 priešpiet  

Rašyti komentarą

<< Home