19 birželio, 2006

prakalbinto vandens monologas


...Jauna menininkė Jurgita Trimakaitė yra beveik profesionaliai prisijaukinusi fotokamerą, - apie tai byloja jos žvilgsnio jautrus pastabumas ir kompozicinis kadro išbaigtumas.
...Šiuo nuotraukų ciklu Jurgita atskleidžia iš pirmo žvilgsnio tarytum nebylią ir paprastą, o išties nelengvai apčiuopiamą vandens mikropasaulio magiją. Nėra lengva šioje mirgančioje, kas akimirką besikeičiančioje terpėje įžvelgti stebinančius ir prasmingus dalykus: gelmėn įsmigusį saulės spindulį, trapią ir elegantišką vandens augalo liniją, lyg nugrimzdusių šviesos atspindžių plastiką. Net banalaus lapelio pėdsakas vandens paviršiuje yra jautriai pastebėtas. Klaidžiojame monochrominiais pustoniais ir tarytum girdime tylųjį sodo šaltinio šnabždesį. Galima būtų prisiminti įstabias Andrejaus Tarkovskio kinofilmų vandens studijas - jo meistriškai prakalbinto gyvojo vandens pasaulį, dažnai pasakantį daugiau, nei personažų tekstai...
...Jurgitos nuotraukose nėra tuščių efektų ir abejingo natūros fiksavimo. Priversti objektyvą piešti, eskiziškai nubrėžti jautrų štrichą, suvaldyti pustonių ritmiką - tai labiau grafikos, nei fotografijos priemonių arsenalas.
...Mums siūloma įsijausti, ne tik pasižiūrėti.
...Ir įsiklausyti. Į tylųjį prakalbinto vandens monologą.
.











.Posted by Picasa
Nuo birželio 21 d. yra proga pamatyti šias ir kitas Jurgitos Trimakaitės fotokompozicijas Vilniuje, Šv.Jono gatvės galerijoje.

žymės: ,