28 rugsėjo, 2008

All That Cherry Swing...

...Jau anksčiau šiuose puslapiuose esu sakęs, koks mielas ir šaunus automobiliukas yra Nissan 100NX... Kai paaiškėjo, kad mano visiškai suvargusį baltąjį nissaniuką neapsimoka prikelti naujam gyvenimui, pardaviau jį klubo aukcione už labai simbolišką kainą... ir ėmiau laukti progos įsigyti kitą - šį sykį ieškojau GTi modelio, aprūpinto galingesniu varikliu.
...
Rasti padoresnį šio modelio automobilį, kuris nebegaminamas nuo 1995 metų, ne taip jau paprasta... tačiau tam ir yra mūsų 100NX klubas ir klubo draugai, kurių žinojimas, patirtis ir geranoriški patarimai tokiais atvejais padeda išvengti klaidingų pasirinkimų.

...Šitaip mane susirado 1991 metų laidos 100NX GTi... iki 2004 metų gyvenęs Šveicarijoje, vėliau jis atsidūrė Marijos žemėje, kur buvo papuolęs pas gana rūpestingą šeimininką, todėl ir neprarado motoro gebėjimo smagiai ir greitai sukti ratus dar ne vienerius metus... beliko susitaikyti su neišvengiama mašinos kėbulo remonto ir parūdijusių vietų atstatymo būtinybe... žinoma, ir su tuo susijusiomis ženkliomis sąnaudomis. Svarbiausia - dviejų litrų variklio su kuro įpurškimo sistema būklė buvo ir liko nepriekaištinga. Apie gerokai užsitęsusį kėbulo remontą esu gana smulkiai ir pailiustruodamas fotonuotraukomis papasakojęs Targa klubo forume.
...
Galų gale 17 metų amžiaus, sodriai raudonos vyšnios spalvos šimtukas vėl galės smagiai pasilakstyti Vilniaus gatvėmis, o retkarčiais ir Lietuvos autostradomis...


...Šį GTi atstatymo projektą pavadinau Cherry Swing... todėl, kad be galo myliu uždegančius ir nerimastingus swing'o ritmus, kurių kasdien klausausi per internetines radijo stotis,.. ir dar todėl, kad įtemptas dviejų mėnesių trukmės "siūbavimas" aplink vyšninį nissaniuką iki soties pripildė cherry spalva visą mano gyvenimo kasdienybę...
.

žymės: , , , ,