27 gegužės, 2006

nors dabar ir ne ruduo...


...atsitiktinai užtikęs šį nuostabų rudens vaizdelį bedugnėse flickr kasyklose, peržiūrėjau ir visas kitas nuotraukas, kurių autorius yra toller SCREAM (slapyvardis turbūt reiškia: varpo RIKSMAS). Nenusivyliau - visos puikiai sukomponuotos, įžvalgiai ir rafinuotai pasirinkti motyvai,- jau nekalbant apie aukščiausią techninę kokybę. Puikių nuotraukų internete yra begalės, tačiau kartais kai kurios nesuvokiamu būdu pritraukia, lyg magnetas, ir nebepaleidžia.
...Nors nuotrauka pavadinta "Let the four winds blow around this old cabin door...", visai nesinorėtų, kad iš kadro dingtų tokia lietuvio akiai įprasta ir jauki pašiūrėlė, juolab vaizdelis visai atsitiktinai pailiustruoja kelis vieno poeto posmus. Apie meilę, žinoma:

...........Jie skyrės priešaušry, sode nunokusiam,
...........pašiūrėje... šuneliui amsint...
...........Ieva jam: gal, brangusis, susituoksim?
...........Adomas jai: mieloji, susiskambinsim...

...........***
...........Ir jausmai kartais žiauriai atpinga
...........prieš galingą būties verdiktą...
...........Kad įsimylėjai - dėsninga,

...........kad nelaimingai - atsitiktina.

...Taigi, nors dabar ir ne ruduo, apie pasėkmes verta galvoti jau nuo pavasario. Ir tegu fotonuotraukos autoriaus riksmo varpais šaukiami keturi vėjai dar neišsvaido į visas keturias pasaulio šalis šios jaukios pašiūrėlės, įsikūrusios nuostabiai patraukliame kampelyje. Tegu dar pabūna iki rudens, - gal atsitiktinai istorijos pabaiga bus laiminga?

žymės:

26 gegužės, 2006

paprasta ir genialu...

...Dar būtų galima patobulinti procesą: bandyti tuo pat būdu lšlyginti drėgnus marškinėlius, kiekvieną lankstymo etapą sutvirtinant karšto lygintuvo prispaudimu. Belieka sugalvoti, kaip išskalbti... Vienas nekvailas amerikietis skalbdavo baltinius, važiuodamas automobiliu. Tuo pat metu bagažinėje įtvirtintame uždengtame kibirėlyje skalbiniai teliuškuodavosi ir, pravažiavus kokį šimtą kilometrų, būdavo puikiai išskalbiami. Kuo daugiau duobių ir nelygumų kelio dangoje, tuo geresnis būdavo rezultatas. Antra vertus, ir be lygintuvo galima išsiversti - paprasčiausiai, kai keliaujate, po savimi reikia pasidėti šį dizaino stebuklą su jau išskalbtais ir sulankstytais, tačiau dar drėgnais marškinėlias. Kai iš Vilniaus nuvažiuosite iki Radviliškio, turėsite ne tik puikiai išskalbtus, bet ir gerai išdžiovintus, stropiai išlygintus, dailiai sulankstytus ir net subtiliai kvepiančius marškinėlius. Gal norite išbandyti? Sėkmės!
www.all-tribes.com

...O štai dar paprastesnis (ir todėl - dar genialesnis) būdas tvarkingai susilankstyti marškinėlius. Prireiks tik aštresnių nagučių ir kiek patreniruotų ir koordinuotų judesiukų:

žymės:

25 gegužės, 2006

kalvos ir spalvos


...Šią spalvingą nuotrauką man ką tik atsiuntė elektroniniu paštu. Su tokiu prierašu: tai diena, kai Dievas tiesiog išpylė dažus... Pridėčiau: ir parodė, kas Žemės pragaro gyventojų laukia rojuje? Jeigu prie Visagalio rankos atsitiktinai neprisidėjo Photoshop'o filtrai, tai Jo tapybiniai sugebėjimai išties beribiai... Posted by Picasa

žymės: