27 gruodžio, 2006

Su Naujais! Linksmai!

...Štai artėja ir Naujieji - kiaulės, paršo, šerno metai... Taip ir norisi per šias kelias tarpšvenčių dienas ką nors kur nors pakiaulinti... kad ir šiame puslapyje. Tad visai atsitiktinai užtikau tokį patrauklų virtualų japonišką web-žaislą, kur kiekvienas gali nusipaišyti ką nors kiauliško ar nekiauliško, arba dar ką nors tokio - čia kam kiek fantazijos užteks. Pabandžiau tokį paršelio monstrą su trispalve nupaišyti... ir paršas, ir gimtinė ir kiaulės metai - buvę ir ateinantys - viskas kiauliška ir viskas viename. Dar ir šoka tie paršeliai tokį makabrišką šokį... savo būsimomis kiaulystėmis džiaugiasi:
.

.
...Dar nutariau savo paukščiui Kuosiai leisti ten pastripinėti. Žiūrint į tuos šokinėjančius ir besikraipančius padarus, beveik galima patikėti, kad ir jie, nenustygdami vietoje, džiaugiasi ateinančiais riebiais ir sočiais kiaulės metais:


.
...o čia dar vienas subjektas, kiauliškai nupaišytas... ir dar staiposi, paršas...



...Šio smagiai interaktyvaus ir skoningo žaidimo autorius - japonas Masayuki Kido. Save pristatydamas tinklapyje ROXIK MOTION / DESIGN, jis leidžia savo atvaizdą monitoriaus ekrane patampyti už nosies, lūpų ir smakro, kas netgi suteikia šiokio tokio pasitenkinimo (iš balto pavydo, kad yra talentingų web-dizainerių, sugebančių išlepintam internautui patiekti itin šviežią ir žaismingą projektą). Saito skyriuje PICTAPS galima pačiam susikurti savo judančias figūrėles ir pasižiūrėti daugybę tinklapio lankytojų jau sukurtų. Dar kitame puslapyje DIGITAL TOYS autorius demonstruoja interaktyvią, linksmą ir labai skoningą grafiką. Tačiau geriau už bet kokias liaupses yra nueiti į tuos kerinčiai judančius puslapius ir viską pačiam išbandyti...
...Vieno gero draugo dėka, atsiuntusio man CamStudio programėlę, galima žvilgtelėti į aukščiau paminėtą autoriaus patampymą už nosies, - tas veiksmas tapo įrašytas į trumpą videoklipą:
.

ROXIK: pull at my face
Uploaded by algimantas
.
ŠALTINIS: http://roxik.com

žymės: