10 gegužės, 2008

Ula, Mio, Bembi ir Kakauzė...

...Mano sesutė Ula gyvena senamiesčio name, kurio viršutinio aukšto frizą - ties jos buto langais - nuo seno puošia dvi jaukiai įsitaisiusios baltos gulbės. Tokia simbolika tarsi byloja, jog buto šeimininkė nėra abejinga meiliems gyviems sutvėrimams. Be dviejų baltų gulbių, tame bute kuo puikiausiai jaučiasi dar katinas Mio ir katė Kakauzė... Tačiau sesutei vis dar kažko stigo iki tikrosios būties pilnatvės, tad pasitaikius progai, miauksinčią šeimyną papildė simpatiška kalytė Bembi. Jeigu kada nors, išsiruošęs pas Ulą į svečius, sumanyčiau atsinešti dar ir savo plunksnuotą ir kranksinčią augintinę Kuosią, tai kažin ar kam užtektų vaizduotės nupasakoti, kaip klostytųsi įvykiai ir kaip elgtųsi kiekvienas faunos atstovas bendroje kompanijoje.





...
Kol kas Bembi dar tik pradeda apsiprasti su savo naujuoju būstu ir artimiausiais keturkojais
kaimynais, iš prigimties nelabai toleruojančiais šunų giminę. Tačiau tikėtina, kad ilgainiui visa marga bendruomenė susigyvens ir savo šeimininkei teiks tik džiaugsmą. O jeigu ir rūpesčius - tai tik pačius maloniausius.





...
Čia trumpas video siužetas apie
pirmąsias jaudinančias minutes, kuomet Bembi susirado švelnias ir mylinčias rankas.

žymės: ,

09 gegužės, 2008

PicLens>Cooliris: erdvės jausmas...

...Kai tik pamačiau šį įrankį - išsyk juo susižavėjau. PicLens/Cooliris technologija jau senokai nėra jokia sensacija internautams ir naujovių mėgėjams, tačiau kiekvieną kartą, atsidūrus beribėje juodoje erdvėje, kur galima lengvai ir greitai vartyti nesibaigiančią sieną su video ir vaizdo paveiksliukais, apima savotiškas euforijos jausmas - visa tai taip akivaizdu ir paprasta, kaip gražiame sapne! Belieka pajungti dar Zcam 3D web kamerą - ir naršyti jau galima, lengvai judinant rankos pirštus. Tiesą sakant, pastaroji galimybė verčia suabejoti, at "free hand" technologija tokia jau labai išlaisvinta nuo būtinybės manipuliuoti pirštais - pelytė reikalauja gerokai kuklesnių pastangų.
...Pats mieliausias dalykas man pasirodė tas, kad su PicLens/Cooliris galima išnaršyti paveiksliukus iš nuosavo kieto disko gelmių. Jei aplanke guli keli šimtai nuotraukų, įprastos peržvalgos programėlės nepajėgia jų visų vienu metu parodyti monitoriuje, todėl gaištamas laikas, stumdant langą aukštyn žemyn. Juodoje erdvėje lengvai sklandanti ir besivartanti PicLens/Cooliris 3D siena leidžia visa tai atlikti greitai ir elegantiškai. Paveiksliukai ir video filmai yra žaibiškai pasiekiami ir peržiūrimi tame pačiame lange, padidinami visu ekrano dydžiu ir vienu spustelėjimu lengvai nukeliaujama į tinklapio puslapį, kur objektas ir buvo kažkada įkeltas.
...Neverta daug pasakoti - geriau pačiam išbandyti!





žymės: , , , , , ,