03 birželio, 2008

Giuseppe Ragazzini: ironijos aistra

...Neįmanoma jo nepastebėti - intriguojantys ir patrauklūs jauno Italijos dailininko, grafiko, tapytojo ir animatoriaus Giuseppe Ragazzini kūriniai jau senokai kaustė mano žvilgsnį, besidomint animacijos naujienomis interneto platybėse. Įspūdinga jo siužetų kolekcija eksponuojama populiariuose video portaluose - o ten nedažnai gali užtikti tokio lygio darbų. Surinkus žavingai "berniokiškai" skambančią itališką pavardę Wikipedijoje, deja, nepavyksta ką nors daugiau sužinoti apie šį autorių - gal dar neatėjo laikas pasaulinio garso šlovei ir išsamesnės informacijos reiktų ieškoti itališkuose šaltiniuose. Tačiau jo tėvo - pripažinto dailininko ir fotografijos meistro Enzo Ragazzini darbus galima užtikti ne tik internete, bet ir garsiose meno galerijose.
...Žavus, spalvingas, kerintis, tarsi pasąmonės judesiais iliustruotas, jaunatviškos aistros ir slėpiningos erotikos pripildytas ir be galo patrauklus man yra šio menininko kūrinių pasaulis. Nėra taip paprasta parinkti šifro raktą tiems vienas į kitą persiliejantiems vaizdams ir išradingiems koliažams, prikaustantiems dėmesį jo lakštuose, drobėse ir ypač animacijoje. Išoriškai nerūpestingai elegantiškas ir ironiškas, šis meninis tekstas gali būti suvoktas ir kaip banalus didmiesčio graffiti, ir kaip viduramžių tradiciją menantis gatvės lėlių teatras, o dar ir kaip antikinė alegorija. Kartais imi manyti, jog regi praėjusio šimtmečio pradžios bohemos dailininkų eskizus, piešiamus ant Monmartro kavinių servetėlių.


...Štai kelios
žinomų meno kritikų atsiliepimų apie Giuseppe Ragazzini kūrybą ištraukos:

"...Populiarūs didmiesčiuose piešiniai ir užrašai ant pasatų sienų jo rankomis yra revizuojami su negailestingu humoru, vaizdų metamorfinė kaita yra pabrėžtinai groteskiška ir net kieta. Jis pasitelkia mus supančią kasdienę banalybę, tarytum statybinę medžiagą savo darbams. Jam yra gyvybiškai svarbus intelektualusis rezultatas, kai prasmės siekiama ieškoti paradokse, - o ten visada yra vietos dviprasmybėms. Dar aš galiu teigti, kad jis visada kontroliuoja iliustruojamą vaizdą, kur griaunantis meninės kalbos vyksmas anaiptol nėra tas alibi, kuomet prarandamas natūralus dėmesys plastinės išraiškos vertybėms... Esu įsitikinęs, kad šis jaunas dailininkas - vienas perspektyviausių ir įdomiausių šiandieninėje itališkojo meno scenoje."
Giuliano Serafini
Storico e critico d'Arte


"...Aš įsitikinęs, kad rezultatai, kuriuos pasiekė Giuseppe Ragazzini savo nuolat besikeičiančios išraiškos stiliais ir postekspresionistiniais metodais, nurodo jį esant vienu perspektyviausių ir gluminančių jo kartos italų dailininkų".
Vittorio Sermonti
è uno studioso di letteratura, scrittore e attore italiano



"...Aš manau, kad lemiamu veiksniu, suformavusiu jo specifinį požiūrį į vizualinį meną, buvo jo filosofijos studijos. Individualybės pažinimas verčia mane manyti, kad jo pasirinkimas yra kategoriškas originalaus ir savito pasaulio teigimas....Turėjau galimybę tam tikrą laiką stebėti, kaip auga ir bręsta Giuseppe's sugebėjimai, taip pat ir jo darbų sklaidą mass-media erdvėse, - kaip tik ten susiformavo jo meniniai prioritetai, - ir buvau nustebintas, kaip greitai šie abu dalykai progresavo, papildydami vienas kitą. Tikiu, kad tolesnė jo gyvenimo patirties branda bus efektyvi ir ženkliai atsispindės jo mene."
Gian Berto Vanni
Professor of Art at The Cooper Union School of Art /New York



Song "Sijmadicandhapajiee" by Avion Travel and Paolo Conte
Author: Giuseppe Ragazzini
Sugar Muisc Production by Caterina Caselli



"Mi scusi Neruda, si può fumare dopo le idee?" by Giuseppe Ragazzini
A pictorial metamorphosis of the painter Giuseppe Ragazzini on the worlds of two poems of Pablo Neruda.



"Nude" by Giuseppe Ragazzini
"A man is trying to sleep to escape from reality,but when he start
dreaming he discover that even in his dream world

he is not free to reach what he wants.."



"The Kiss" by Giuseppe Ragazzini
"I made a 'hot' collage kiss using pieces of famous masterpieces
of art history (Botticelli, Da Vinci, Duccio, Giotto, ecc.)."


Šaltiniai:
www.giusepperagazzini.com
http://it.youtube.com/user/giusepperagazzini
http://profile.myspace.com/giusepperagazzini

žymės: , , , , ,