08 rugsėjo, 2006

United Hearts: remember 9/11

.


Dear visitors,

according to a choice made by project 2996-9/11, commemorating one of the 2,996 victims, the author of this blog invites you to a specially created page "remember 9/11" dedicated to Martha Reszke.
Please follow this link - click the label 9/11 below:


Thank you for your visit !

.

....Rugsėjo 11-oji prieš penkerius metus sukrėtė netobulą planetos civilizaciją. Nuo tos dienos mūsų pasaulis esmingai pakito... deja...

...Visai atsitiktinai (o gal ir ne), sužinojęs apie įspūdingą internetinį projektą, skirtą rugsėjo 11-tos aukoms atminti ir pagerbti, supratau, kad privalau jame sudalyvauti. Projekto esmė ta, kad kiekvienai iš 2996 aukų atminti susivieniję blogeriai sukuria savo tinklapiuose medžiagą, kurią paskelbia šiomis dienomis. Kiek aukų, tiek atskirų personalinių pagarbos ir atminties puslapių. Buvau 1381-asis, kai pranešiau projekto koordinatoriams savo pasiryžimą dalyvauti šiame projekte.

...Tad kuklias, tačiau neabejotinai nuoširdžias mano pastangas vainikavo blogo puslapis remember 9/11, skirtas vokiečių kilmės amerikietei Martha'i Reszke, dirbusiai JAV Gynybos ministerijos biudžeto analizės skyriuje, priminti ir pagerbti. Marth'os ofisas buvo toje Pentagono pastato pirmojo aukšto vietoje, į kurią teroristai nukreipė savo mirtiną smūgį. Oficialus mirties patvirtinimas yra sausas ir lakoniškas: žūties vieta - Pentagonas, pastate/prie pastato.

...Kartais man atrodo, tarytum šią kuklią moterį, dviejų vaikų motiną, laisvalaikiu mėgusią su šeima puoselėti želdinius savo kiemo sodelyje, būčiau seniai pažinojęs...

.
The Sun.
Plakatas rugsėjo 11-tos aukoms atminti. Mozaikinė plakato kompozicija sudaryta iš fotografijų žmonių, žuvusių Pasaulio Prekybos Centre. Šiuo metu plakato originalas (dydis: 66,0 x 86,3 cm) eksponuojamas JAV Kongreso rūmų bibliotekoje..


Plakato fragmentas.
ŠALTINIS: www.september11victims.com


Ši stulbinamai pranašiška fotonuotrauka greičiausiai ir buvo plakato The Sun autorių sumanymo šaltinis.
Saulė.
Saulės spinduliai.
Amžinoji saulės šviesa...
...ir pasaulio širdžių atmintis.


Towers of light tribute.
PHOTO BY JANET / ORIGIN: SHOTOFTHEDAY

žymės: , , , ,